Instructie Q-ball Healing Set Pro

De Q-ball Healing Set Pro bestaat uit een grote Q-ball van 8 centimeter doorsnee en twee kleine Q-balls van 3 centimeter.

De Q-ball Healing Set Pro is bedoeld om anderen een professionele energetische behandeling te geven. Dit kan in combinatie met andere behandelmethoden of als volledig op zichzelf staande behandeling. Om jezelf een behandeling te geven kun je het beste een persoonlijke healing set gebruiken. Deze bestaat uit twee Q-balls van 3 centimeter die zich steeds meer op jouw energiesysteem afstemmen. Deze hoeven daarom ook niet geneutraliseerd te worden.

Als je anderen een behandeling wilt geven is dat wel nodig. Dan stemmen de kleine Q-balls zich af op de persoon die behandeld wordt en dienen daarom achteraf weer

geneutraliseerd te worden. Daarvoor is onder andere de grote Q-ball van 8 centimeter. Door achteraf de twee kleine bolletjes een paar centimeter van de grote bol te plaatsen in driehoeksformatie worden ze weer geneutraliseerd en kun je door naar de volgende behandeling. Dit gebeurt in een oogwenk. Je hoeft dus niet lang te wachten.

De grote bol kan tijdens de behandeling het beste op de grond gezet worden, onder een stoel of behandeltafel. Dit zorgt ervoor dat de energie in de hele ruimte gestabiliseerd wordt en dat je achteraf de boel niet hoeft te reinigen. Dit kan ook bij andere vormen van energiewerk zoals acupunctuur, reiki etcetera waarbij je de kleine Q-balls niet gebruikt.

Als je een volledige behandeling geeft met de Q-ball Healing Set Pro heeft een stoel de voorkeur, omdat je tegelijkertijd voor en achter het lichaam werkt van degene die de behandeling ontvangt.

AANBEVOLEN POSITIES

Een behandeling met de Q-ball Healing Set Pro kan geheel intuïtief gegeven worden. Als je je door de energie laat leiden zul je merken dat er steeds nieuwe manieren en combinaties ontstaan die zich via jou willen aandienen. Mocht je behoefte hebben aan een blauwdruk om mee te beginnen dan kun je de volgende aanbevolen posities gebruiken.

Nadat de cliënt op de stoel heeft plaatsgenomen met de grote Q-ball van 8 centimeter op de grond onder de stoel kun je beginnen met de chakra’s. De chakra’s zijn energiewielen die energie opnemen en afvoeren en zijn een cruciaal onderdeel van onze energetische anatomie (zie afbeelding hieronder). In de klassieke leer wordt vaak gesproken over de 7 hoofdchakra’s. Dat zijn ook degene die we hier gaan behandelen (+2). Bedenk wel dat er nog vele andere chakra’s zijn. Elke vingertop heeft bijvoorbeeld een eigen chakra, net als gewrichten en organen, sommige zelfs meerdere. Als je hierin bedreven bent kun je die ook behandelen met de Q-balls op dezelfde wijze als de hoofdchakra’s.

Q-ball Chakras

Om te beginnen houd je een Q-ball een paar centimeter voor het voorhoofd (het voorhoofdchakra, in deze afbeelding donkerblauw) en één een paar centimeter achter het hoofd. Hou deze positie een paar minuten aan of voor zolang jij nodig vindt. Kinderen hebben vaak veel minder tijd nodig, net als dieren.

Doe vervolgens hetzelfde bij het keelchakra (lichtblauw), het hartchakra (groen), de zonnevlecht (geel), en het navelchakra (oranje). Op de onderbuik tussen de navel en het schaambeen zit nog een chakra. Deze heeft onder andere te maken met (gestagneerde) seksuele energie en is aan te raden om mee te nemen. Hetzelfde geldt voor het derde oog dat zich direct tussen de wenkbrauwen bevindt.

Vervolgens houd je een Q-ball een paar centimer boven de kruin (kruinchakra, paars) en één een paar centimeter achter het staartbeen (basischakra, rood). Hiermee neem je niet alleen deze twee chakra’s mee maar ook de energiemeridianen die hiertussen lopen (de kleine hemelse kringloop) en de pranabuis die achter langs de ruggengraat loopt. Houd deze positie ook weer een paar minuten aan of hoe lang jij denkt dat nodig is.

Optioneel kun je vervolgens ook afzonderlijke organen en/ of aangedane plekken behandelen. Uitgangspunt is steeds dat je één Q-ball voor en één achter het lichaam of lichaamsdeel houdt. Ook gewrichten lenen zich heel goed voor deze manier van behandelen omdat energie daar makkelijk stagneert. Er is één uitzondering wat betreft organen: het fysieke hart en de ogen behandelen we niet op deze manier. De ogen kunnen behandeld worden via het derde oog (tussen de wenkbrauwen) en het hart via het hartchakra (op het kuiltje midden in de borst).

Mocht je gespecialiseerd zijn in bijvoorbeeld meridianen dan kun je de Q-balls gebruiken om deze in zijn geheel te behandelen, bijvoorbeeld door een Q-ball bij het begin en einde van een meridiaan te houden, of afzonderlijke punten daarop. Dat kan los of als aanvulling op een andere behandelmethode. Hiermee worden in de praktijk hele goede resultaten bereikt.

AFSLUITING

Ter afsluiting kun je vervolgens twee Q-balls even onder de voeten van de cliënt plaatsen (schoenen uit). Laat deze zo 1 à 2 minuten daar liggen of langer als dat gewenst is.

Plaats vervolgens één Q-ball in elke hand en laat de cliënt zo nog even zitten. Je hebt nu een volledige behandeling gegeven. Laat de cliënt daarna nog even rustig bijkomen, de energie kan doorwerken. Ruim water drinken is aanbevolen.

Plaats vervolgens de grote Q-ball terug naar zijn normale plek, plaats de 2 kleine Q-balls in een driehoeksverhouding bij de grote Q-ball op een paar centimeter afstand en ze worden automatisch ontladen. Mocht je tijdens het geven van de behandeling van het ene chakra naar het volgende of van het ene gewricht naar het volgende gaan en merken dat ze wat zwaarder worden; schudt ze dan even af richting de grote Q-ball onder de stoel om te ontladen. Dit moet voldoende zijn. Bij heel zware energie kun je ze even kort dichtbij de grote Q-ball houden om ze geheel te neutraliseren en vervolgens verder gaan.

Laatste tip: plaats de Q-balls niet in direct zonlicht, ook niet tijdens de behandeling. De bolvorm kan werken als een prisma of vergrootglas en zo brandgevaar opleveren.

Veel plezier en behandelsucces toegewenst!