All of you

Alles zit in jou! Jij bent emoties, gedachten, ziel en lichaam.

Alle vier werken met elkaar samen. Als er één of meer uit evenwicht is of geblokkeerd wordt door omstandigheden of jouw ego; dan stroomt jouw levensenergie niet meer lekker.

Als het tijdelijk is en jij bent bewust van de blokkade dan kan je jezelf snel herstellen. En kom je weer in evenwicht en stroomt alles lekker door in jouw leven.

Raak je in een vicieuze cirkel terecht, je hebt veel pech of fysieke klachten dan is het belangrijk om stil te staan en te onderzoeken wat de (levens)les op dat moment is voor jou.

Vicieuze cirkel

Je zit al een tijdje in een liefdesrelatie jullie maken steeds ruzie met elkaar. Jouw hart zegt dat je uit elkaar moet. Jouw hoofd zegt blijven, vanuit je onderbuik weet je dat je weg moet. Jouw lichaam raakt oververmoeid en je krijgt fysieke klachten. Herken je dit?

Vaak begint het bij je onderbuik gevoel, jouw innerlijke weten(ziel) zegt dat je niet meer op de juiste plek bevindt. Vanuit hoofd wil je niet weg want het is vertrouwd en je wilt niet alleen zijn. Je maakt overuren in je hoofd en het hart zegt dat je weg moet maar jouw ego(hoofd) is sterker. Jouw emoties worden overhoop gehaald. Je weet het niet meer. De ruzie maken je onrustig en verward. Maar ook boos en verdrietig. Je uit deze emoties niet voldoende en vervolgens sla je het op in jouw lichaam. Het kan jaren duren dat je fysieke klachten krijgt.

Wees eerlijk naar jezelf

Je moet voorkomen dat je fysieke klachten gaat krijgen. Leer te luisteren naar jezelf. We leren vaak niet meer te luisteren naar ons innerlijke stem.

Ons hoofd neemt vaak de leiding omdat je vanuit overtuigingen en aannames vanuit je omgeving het goed wilt doen. Door deze voorwaarden houd je jezelf klein en kan je niet vanuit jouw hart leven. Daardoor ontstaat er onrust in jou en ga je opzoek wat je leuk vindt of waar je blij van wordt, enz.

  • Als je zelfonderzoek doet ben je eerlijk naar jezelf.

  • Je gaat de confrontatie met jezelf aan.

  • Wijs nooit met een vinger naar iemand.

  • Neem jouw eigen verantwoordelijkheid.

  • Maak van jezelf geen dader of slachtoffer.

  • Maak ook geen verhaal ervan.

  • Onderzoek wat jouw aandeel was in de ruzie en zoek naar een liefdevolle oplossing.

Vergeven

Vergeef de ander en jezelf. Op deze manier kan je zorgen dat jouw gedachten, emoties, ziel en lichaam weer met elkaar verbonden zijn en samenwerken. Hierdoor maak je jouw hart lichter en vul je hem met (zelf)liefde

Wil je leren vergeven? Maak een afspraak met mij voor een 1-op-1 coaching

Vorige
Vorige

Kosmische postorder

Volgende
Volgende

Body, mind and soul